Pojďte s námi založit knihovnický les

Trvání akce od 18. dubna 2015 9:05 do 18. dubna 2015 16:05

Knihy mají už po řadu staletí své neodolatelné kouzlo a přitažlivost. My, knihovníci, tomu jsme rádi a snažíme se vám, čtenářům, vycházet vstříc, a mít pro vás knížky, které vás potěší. Myslíme si ale, že bychom se měli, alespoň symbolicky, postarat také o to, aby bylo i za dalších sto let klasické knihy na co tisknout. Proto jsme se rozhodli vysadit letos zjara 1000 stromků a založit tak knihovnický les.

     Nabízíme zároveň i vám, přátelům knih a knihovny, abyste se k nám přidali a pomohli tak vyrůst stránkám příštích knih. Původně jsme měli sázet na zámeckém kopci, ale vše je jinak. Sázet budeme 18. dubna hned pod hotelem Vyhlídka, směrem k Boru, u lyžařského vleku. Cesta bude od asfaltky vyznačena šipkami. Ano, ano, máte pravdu, je to dál a víc do kopce, ale majitel Vyhlídky dovolil parkování před bránou i uvnitř areálu, pokud nebudeme překážet ubytovaným hostům. A od Vyhlídky je mnohem lepší rozhled na Náchod i na hory na obzoru. Sázení metodicky zaštítí a stromky dodají Lesy města Náchoda.

     Pracovní rukavice a svačinu si vezměte s sebou, a také, pokud máte, i polní lopatku nebo rýč, bude se hodit. A představte si ten pocit, až budete za 5, 10, 25, 50 let chodit procházkou kolem, a říkat dětem, vnoučatům, pravnoučatům…