Týden knihoven, 3. - 8. října, letos ve znamení RETRO

Trvání akce od 3. října 2016 9:00 do 8. října 2016 11:00

První týden v říjnu patří tradičně knihovnám. Je totiž Týden knihoven, letos už po dvacáté, a to pro nás, knihovnice a knihovníky, znamená jediné – chceme oslovit ještě více čtenářů a čtenářek, připravit ještě zajímavější program a otevřít naše dveře, brány a vrátka ještě více než po zbytek roku. Tradicí je i to, že Týden knihoven má své téma, a letos je obzvláště lákavé. Zní jednoduše: Retro! Těšit se můžete na retro hry, výstavu o tom, jak se půjčovalo bez počítačů, divadlo, soutěž i sobotní retro den pro celou rodinu.

Pondělí 3. 10. – Divadelní představení LIDSKÝ HLAS (Jean Cocteau). Hrají Jitka Sedláčková a Dáša Zázvůrková, režie: Boris Hybner. Začátek v 19.00 hod., vstupné 150 Kč.

Úterý 4. 10. – „Kdo si hraje, nezlobí!“ – přijďte si odpoledne do dětského oddělení zahrát retro hry (piškvorky, Logika, Kloboučku, hop!, lodě, blechy apod.). Pokud máte doma staré hry, budeme rádi, když je přinesete s sebou.

Středa 5. 10. – Zahájení výstavy Náchodská retro knihovna. V oddělení pro dospělé bude k vidění, jak se půjčovalo v předpočítačové době; ve všech odděleních si budete moci prohlédnout dobové knihy a časopisy.

Čtvrtek 6. 10. – Autorské čtení a beseda Blanky Jedličkové, držitelky ceny Magnesia Litera za objev roku 2016, o její knížce Ženy na rozcestí. Studovna od 18.00 hod.

Pátek 7. 10. – Slavnostní vyhlášení výsledků letní celoprázdninové soutěže Léto se zvířatyO zvířatech přijde vyprávět David Číp, pracovník Stanice pro zraněné a handicapované volně žijící živočichy v Jaroměři. Dětské oddělení od 14.30 hod.

Sobota 8. 10. – Den pro celou rodinu – bude otevřena celá knihovna včetně dětského oddělení. Zde si můžete nejen zahrát retro hry, ale pod vedením knihovnice se naučit i základy háčkování.